Customer Journey

Customer Journey onderzoek brengt exact in kaart op basis van welke motieven producten gekocht worden. Voor het optimaliseren van alle touchpoints is het belangrijk om goed te begrijpen hoe het proces verloopt van latente behoefte tot aan het daadwerkelijke gebruik. De Customer Journey heeft als basis uitgangspunt dat er niet één journey is maar dat deze per persoon verschillend kan zijn. De basis voor iedere aankoop is een “trigger”. Daarom start ieder consumer journey onderzoek met het in kaart brengen van alle relevante triggers. Door het gebruik van storytelling wordt niet de fout gemaakt mensen in een gedwongen proces te duwen, maar het proces na iedere trigger te begrijpen. Pas nadat mensen hun eigen verhaal hebben gedeeld kunnen we de verschillende fasen en het belang daarvan beter begrijpen en in kaart brengen.

Customer Journey onderzoek is onmisbaar voor ieder bedrijf dat beter wil begrijpen waar nog ruimte voor optimalisatie ligt en welke touch points de meeste aandacht verdienen. De kwalitatieve insteek geeft de garantie dat er altijd een verklaring te vinden is.

Shopper Mission Study

Het uitvoeren van een shopper missie studie geeft inzicht in de achterliggende drijfveren en motivaties bij het doen van een aankoop. Voor iedere categorie zijn er missies die de categorie overstijgen. Het is daarom belangrijk om de missies te kennen en deze te kunnen relateren aan iedere categorie.

Een shopper missie studie gaat uit van de needstates van consumenten en hoe dit vertaald wordt naar het doen van aankopen. Belangrijk om te realiseren is dat consumenten slechts zelden voor één categorie een aankoopkanaal bezoeken. Het snappen van de achterliggende drijfveren is daarom belangrijk en kan helpen om de kanaalkeuzes te onderbouwen.

Een shopper missie studie maakt gebruik van onze “mass qual” aanpak waardoor iedere missie verrijkt wordt met verhalen die helpen om category management volledig te optimaliseren.

Shelf Optimiser

Met de Shelf Optimiser kan ieder schap op de best mogelijke manier worden ingedeeld door de verpakkingen in het schap als basis te nemen. Iedere categorie is gebaat bij een optimaal functionerend schap. Belangrijk daarbij is de algehele uitstraling en het gemak waarmee iedereen zijn of haar product van voorkeur kan vinden. Shelf Optimiser is een uniek product dat de associaties van een schap meet in combinatie met de snelheid waarmee mensen hun producten kunnen vinden.

Het onderzoek kenmerkt zicht door een combinatie van verschillende technieken en heeft als voordeel dat op relatief eenvoudige manier verschillende winkelcomposities getest kunnen worden. Als category leader is het belangrijk het goede voorbeeld te geven en retailers laten zien welk schap de meeste bijdrage kan leveren aan een totale supermarkt beleving.

Whitepapers

Download whitepapers about lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed varius velit quis risus aliquet rutrum ac vitae erat. Morbi ipsum odio, rutrum eget mauris sed, ultrices dapibus diam. Etiam at volutpat est. Morbi dapibus imperdiet arcu, vel egestas urna pulvinar eget. Ut a ante eleifend, tincidunt nisi ac, consequat libero. Curabitur consequat quam id metus congue, et pulvinar leo feugiat.

Meer weten?

Neem contact met ons op!